...löytyi Rion poskesta tänä aamuna. Sain sen melko vaivattomasti pois ja koira käyttäytyi varsin järkevästi vaikka pieni karvatupsu lähti siinä mukana.

Käytiin Grinchin kanssa tänään tottistreeneissä ja hitsit, meni hyvin. Koira jaksoi keskittyä melkein koko tunnin. Kontakti piti suurimmaksi osaksi seuraamisia, paikka oli hyvä, ei jäänyt jälkeen, eikä edistänyt, istui heti kun pysähdyin, liikkeestä makuu ei ollut kovin nopea, mutta ekasta käskystä sekin. Seuraamisrinkissä huomio herpantui muutaman otteeseen ohitettaviin koiriin ja tulihan sieltä yksi rähjäisy, mutta silti olen tyytyväinen.

Rio sai ajaa tynkän makkarajäljen aika vaikeassa ruohikko/kuiva multa maastossa. Muuten meni varsin hyvin ja itsenäisesti, mutta minusta hosuu aivan liikaa. En ole vieläkään keksinyt miten saan sen mahdollisimman rauhalliseksi jäljelle, kun nyt se hoksaa aika kaukaa mitä ollaan menossa tekemään. Jäljen alun se hoksaa useamman metrin päästä ja sit alkaa hirveä rynnistys sinne... Purkin kaivaminen taskusta jäljen lopussa on edelleenkin minusta parempi konsti ja me pysytellään sillä polulla.

Eilen käytiin näyttelyharkoissa. Koiria ei otettu mukaan, koska Rio on vielä liian pieni (rokotukset) ja Grinch jo aika vanha (menetetty tapaus?). Ihan hyvä kurssi itsesivistyksen kannalta. Päivän päätteeksi koirat pääsi grilli-iltaa viettämään. Rio tutustui siinä samassa todella kivaan airdale narttuun. Aluksi uusi tuttavuus oli vähän pelottava, vähän ajan päästä kukaan ei jäykistellytkään ketään.