Vihdoinkin on hyvä hetki päivittää kuulumisia.

Vappuviikonloppu meni palvelukoiralajien parissa Pyhältön maisemissa. Sää hemmotteli auringonpaisteella ja lempeällä tuulella, jotenka niska ja naama vähän punertaa edelleen.

Koirat pääsivät ajamaan jälkeä ja me saimme opetusta ja neuvoja miten jälki tehdään, mitkä maastot on helppoja, mitkä vaikeita, mitä koira haistaa jäljellä yms. Täyty myöntää, etten varmaan muista puolikaan siitä tiedon määrästä mikä oli leirillä tarjolla.

Grinchille tehtiin 2 jälkeä pellolle ja se lähti sitä ajamaan kun riivattu todella epätarkasti ja hosuen. Opettaja oli kauhuissaan. Toisena päivänä pääsimme Grinchin kanssa Sarin tekemälle jäljelle metsään ja Grinch meni samalla tyylillä, mutta vähän rauhallisemmin. Tyytyväinen se ainakin oli, joten se saa ajaa jälkeä miten tahtoo kivana puuhana. Mitään tavoitteita en toistaiseksi meille aseta.

Grinchin kanssa tehtiin myös pari pistoa omilla hanskoilla ja muutama perään vieraiden leluilla. Hyvin sujui. Yllätyin positiivisesti. Siis tuohan se keppejä, hanskoja ja leluja, mutta vieraat esineet sylkäsee usein pois. Luovutuksen yhteydessä tuppaa sylkäisee esineen tosi ripeästi, eikä odota lupaa, mutta edelleen, ei tavoitteita.

Tottis meni yllättävän hyvin. Vanhempi koira oli kuulolla ja teki töitä pitkästä päivästä, odottelusta ja auringon paisteesta huolimatta.

Pennun viikonloppu oli kanssa työntäytteinen. Rio pääsi lauantaina aloittamaan peltojälkeä noin 10m makkarajäljellä. Pelto oli tosi kovaa ja siinä oli runsaasti heinää johon makkara upposi, mutta jalanjälkiä ei näkynyt vaikka kuinka polki. Eka jälki menikin kädellä näyttämiseksi. Toinen samanlainen perään ja pentu selvästi haki joitakin jälkiä (lue makkaroita) itse.

Sunnuntaina tehtiin vielä 2 jälkeä 10-15m pitkiä. Viimeinen meni tosi hyvin, autoin Rioa kädellä alussa ja kerran keskikohdassa. Vikan jäljen maasto olikin mullospeltoa.

Hienosti pentu osaa rentoutua autossa. Se nukahti aina autoon odotellessa vuoroaan. Fiksu otus.

1241549307_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rio vapaalla (kuvan ottaja Minna Uurainen)

1241549319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koira kuulolla (kuvan ottaja Minna Uurainen)

Maanantai-iltana kävin Grinchin kanssa HiHan tottistreeneissä. Mikä fiasko! Tunnin treenistä 50 minuuttia meni kontaktin ottamiseen. Taisi olla koiralle vähän liika tieto siitä, että isäntä on jossain läheisellä parkkipaikalla pennun kanssa.

HiHan kouluttajalta sain lisävinkkiä miten kehittää Rion jälkeä eteen päin ja se ajoi eilen 2 jälkeä hyvin. Tänään ei treeni jostain syystä onnistunut. Rio painoi koko ajan vasemmalle, kaahasi eteen päin tai kääntyi taakse. Tuuli takaavasemmalta, jotenka siitä se ei johtunut. Ehkä oli vaan huono päivä. Ehkä pidetään huomenna vapaapäivän jälkitreeneistä ja tehdään jotain muuta. Saa nähdä mitä keksitään.