Pilvisen ja sateisen sään takia en ole ottanut yhtään kuvaa viime aikoina, joten pahoittelen kirjoituksen ankeaa ulkonäköä.

Grinch on käynyt pk-tottistreeneissä ja edistynyt kolmessa kuukaudessa paljon. Kaikissa osa-alueissa on kuitenkin vielä parantamisen varaa. Maanantaina tehtiin mm. seuraamisia, jääviä liikkeitä ja hyppynoutoa. Kontakti oli vähän hakusessa, mutta huomattavasti parempi kuin talvella. Liikkeestä istuminen on edelleen epävarma, muut kohtalaisen hyviä. Tasa maa nouto on kasassa. Hyppynoudossa tuppaa kiertämään hypyn palumatkalla. Kun helpotan liikettä sillä tavalla, että noutoesine on koiran ja esteen välissä ja itse olen esteen toisella puollella, ei mitään ongelmaa. Oiskohan tuo esteen kiertäminen takaisin suuntaan perua agilitykentiltä, kun ei siellä suoriteta hyppyjä edes takaisin.

Rio on päässyt pk-tottiskentälle leikkimään ja harjoittelemaan kotona opittuja "istu" ja "maahan"-käskyjä. Taisteluleikissä kuumuu nopeasti ja käy käsiin kiinnin. Jatketaan leikkiharjoituksia kotona ja kentällä palkitsen nameilla.

Agilityrintamalla ollaan tehty Rion kanssa putkea, alastulokontakteja ja siivekkeiden kiertoa. Alastulosta heittää takapuolen sivuun jos on kova vauhti. Targetti on iskostunut aika syvälle tuohon pieneen päähän. Riosta on myös kivaa kerätä targetteja ympäri kenttää ja kanniskella niitä suussaan.

Jäljessä ollaan jäljessä, siis omasta aikataulustani. Tosin kaksi viimeisintä jälkeä olivat minusta hyvää työskentelyä. Malttoi istua, lähti hyvin etenemään nenä maassa koko jäljen ajan, mihinkään ei kaartanut.

Kirjoituksen otsikko viittaa taas viime viikolla sattuneeseen tapaukseen. Vein Rion vierailulle mummolaan. Annoin hihnassa olevan koiran mummolle ja menin auttamaan vaaria. Sillä aikaa mummo laski koiran hihnasta ja se juoksi suoraan naapurin ohi hänen avoimesta ovesta sisään. Naapurilla on 2 kissaa ja hän oikeutetusti huolestui niiden hyvinvoinnistaan. Rioa ei kuitenkaan kiinnostanut pätkääkään metrin päässä silmät pyöreänä makaava kissa, vaan eteisessä ollut kissan ruoka, jonka se pistikin poskeensa alta yksikön. Olenko siis jo maininut, että Rio on ahne?...