Tulimme äsken lenkiltä, jossa nähtiin jänistä, kolme sorsaa ja pari kaurista. Kauriit oli meidän lenkkiniityn viereisellä pellolla, mutta otin riskin ja laskin koirat irti. Rio ei nähnyt mitään, sillä niitty on korkean heinikön peittämä, Grinch ylitti niityn ja pellon välisen ojan, mutta palasi kutsusta leikkimään pallolla. Kauriiden niitylle jättämät jäljet kiinnostivat myös vain Grinchia, vaikka Rio tarkistikin jäljen parin askeleen verran. Eipä pieni riiviö taida vielä tietää riistasta mitään. Parempi näin.

Riosta on tullut mustasukkainen. Lenkillä se vartioi minua haukkumalla lähelle tulevaa Grinchia. Kotona varsinkin lenkille lähdettäessä Rio on sitä mieltä, että hän on lähdössä lenkille, eikä Grinchiä sais ottaa. Silloin pieni riiviö joutuu vähäksi aikaa jäähylle kylppäriin. Sitten lähdetään kaikki yhdessä mukisematta.

Eilen olin pitkästä aikaa agilitykentällä. Jätin auton tarkoituksella mutkan taakse, jottei Rio turhaan ottaisi kierroksia, kun otettiin Grinchin kanssa muistin palautus treeniä. Grinchin puomin alastuloasentoa piti kerrata, mutta muuten meni varsin mallikkaasti. En tosin ottanut mitään mutkikkaita kuvioita.

Rio pääsi hyppäämään ensimmäistä kertaa matalia rimoja (minien alimmat). Tehtiin hyppyjä ja kiertoja. Aluksi tehtiin targetin kanssa, mutta Rion tapana on namit targetilta syötyään tuoda targetti minulle lisää nameja toivoen. Lopuksi tehtiin harjoituksia pelkällä pallo palkalla. Ja lopetettiin ennen kuin Rion kierrokset nousi liian korkeaksi.