Sirpa kävi eilen meitä neuvomassa Rion jäljestyksen, koulutusken ja kasvatuksenkin suhteen. Paljon saimme hyviä neuvoja. Kirjoitan ne tänne ylös, niin ei pääse unohtumaan. Tarkista, Sirpa, etten unohtanut mitään Silmänisku

Maahanmenoa opetettava uudestaan seisaaltaan. Nyt menee istumisen kautta ja asettelee itseensä laiskan oloisesti.

Seuraamista harjoiteltava ja paljon (täyty myöntää, että itse olen tämän kohdalla aika laiska, sillä pidän sitä tylsänä harjoituksena), nami oikeassa paikassa, jotta koira hoksaisi oikean asennon.

Noutoa pilkottava usempaan liikesarjaan. Oikea luovutuspaikka, luoksetulon nopeus, ote jne. Aloitetaan luovutuspaikalla, sillä minusta tuntuu, että se on se ongelmallisin kohta.

Kentällä nähtiin myös Rion rähisevän ohi kulkeville koirille. Itse vähän yllätyin, sillä tuo oli eka kerta. Jatkossa rähinään puututaan heti.

Lisääksi panostetaan taisteluleikkiin opettamalla Rioa leikkimään nätisti.

Ehdittiin vielä tekemään 2 jälkeä, josta sain palautetta Rion kiskomisesta. Nyt on vajaa 2 viikko aikaa tehdä jälkeä ja kehittää uusia ongelmia, sillä ollaan menossa 1.8 jälkikurssille riiviön kanssa.

32. jälki

Jäljen pituus: n. 40 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pois päin, loiva ylämäki

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen kesäilta

Maasto: ajettu nurmi

Jäljen vanhentumisaika: n. 15 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Variksia taas päivysteli niityn vieressä, joten Sirpa jäi vahtimaan nameja kun kävin hakemassa koiran. Jäljelle mentiin suoraan. Nameista nousi noin 90%. Sirpa katsoi vähän matka päästä meidän touhuja ja neuvoi miten oikea rytmitys jälkeen saadaan aikaiseksi. Tällä jäljellä ei sitä löydetty kun ihan lopussa.

Ensi kerralla...: Pidempi jälki, oikean jäljestysrytmin löytämiseksi ohjaajan piti miettiä hihnan kiristymisajankohtaa uudestaan....

33. jälki

Jäljen pituus: n. 60 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pois päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen kesäilta

Maasto: nurmi

Jäljen vanhentumisaika: n. 10 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Jäljelle mentiin suoraan. Nameista nousi noin 95%. Sirpan avustuksella rytmi löytyikin parin otteeseen. Koira pysyi skarppina vähän piteemmästä jäljestä huolimatta, joten jatketaan tällä linjalla.

Ensi kerralla...: Hihnan käytössä parantamisen varaa. Vähemmän haisevia nameja jäljelle, liuotettua kuivamuonaa esimerkiksi.