39. jälki

Jäljen pituus: n. 45 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tielle päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen kesäilta

Maasto: pellon reuna

Jäljen vanhentumisaika: n. 25 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Jäljen sijainnin tajusi heti, kun päästin ulos. Tuuli sieltä päin. Kauhea into oli sinne päästä, joten kierrettiin pitkä lenkki jäljen alkamiskohtaan ja matkalla tehtiin kaikkea muuta kivaa. Maaston valinta ei ollut niitä parhaimpia, sillä en itse nähnyt kaikkia jälkiä/nameja. Rion pää välillä sukelsi ojan ruohikkoon, enkä osanut kun koiran käyttäytymisestä päätellä, että sieltä löytyi seuraava nami. Muuten meni varsin kohtalaisesti. Purkilla annoin maahan käskyn ja pienen tovin jälkeen Rio oli maassa ilman käsiapua. Purkki jäi vähän kauas, kun Rio ei viitsinyt siinä nokkospuskassa maata, jonka juurelle sen sijoitin.

Ensi kerralla...: Jäljen alku merkitään edellen. Maasto saa olla ensi kerralla helpompi. Maahanmeno paikkaan kiinnitettävä edelleen huomiota.

 

40. jälki

Jäljen pituus: n. 60 askelta

Jäljen muoto: loivasti mutkitteleva, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pois päin, ylämäki

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen kesäilta

Maasto: ajettu nurmi

Jäljen vanhentumisaika: n. 15 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Jäljelle kierrettiin varmuuden vuoksi kaukaa, Rio hoksasi jäljen vasta metrin päästä. Istuttiin tovi ja käsky. Alussa oli taas veto päällä, ensimmäisen kolmanneksen jälkeen rauhottui silminnähtävästi. Yhdessä kaarteessa meinasi hukata, mutta jatkoi itsenäisesti ja löysi. Muuten huomasin, että Rio hakee seuraava jälkeä sieltä "loogisesta" paikasta, mutta hienosti lähtee tarkistamaan lähialueet samalta linjalta, jos ei sieltä löydy. Purkilla meni taas tovin jälkeen maahan, purkki oikealla kohdalla, mutta käpälän vieressä, eikä välissä.

Ensi kerralla...: Jäljen alku merkitään edellen. Maahanmeno paikkaan kiinnitettävä huomiota. Tehdään suoria ja mutkittelevia jälkiä vuorotellen.

 

Muuten käytiin kaupungilla ja treenattiin kontakteja, luoksetulopaikkaa, makuulle menoa ja sivulle siirtymistä kiertäen. Tuo sivulle siirtymisen opettaminen on minulle jotenkin niin hankala. Tuntuu, että kädet ei taivu. Kauheata vääntöä.