Maanantai-ilta meni reissussa. Lopputuloksena sekä koirat, että me oltiin ihan väsyneitä, Riolla rupesi vähän myös keittämään. Jotenka jäljelle ei lähdetty, vaan tein takapihalle ruokavanan. 

Voi pientä koiranalkua, kun siltä meinasi pää räjähtää. Alussa hirveä veto, "Ruokaa"! Sit kun tajusi, että sitä on paljon rupesi syömään sellaisella innolla, että tärisi. Vanan lopussa tajusi, et varmaan siellä alussa on jotain jäänyt kun oli kiire, mutta siihen en enää päästänyt. Into koiralla ainakin tuosta jäi. Pitäisi ottaa joskus uudestaan vähän rauhallisemmassa mielentilassa.

Eilen päästin tekemään taas jälkeä.

41. jälki

Jäljen pituus: n. 60 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tien suuntaisesti, tasainen maasto

Tuulen suunta: tyyni

Olosuhteet: tihkusade kesäilta

Maasto: ajettu nurmi

Jäljen vanhentumisaika: n. 45 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Alussa oli taas veto päällä noin 10 askelta, sitten rauhallisemmin. Noin 40 askeleen kohdalla rupesi hutiloimaan, mutta loppua kohden tarkensi ja meni oikein hienosti. Purkilla meni maahan käskyn jälkeen, purkki tassujen välissä. Parempaan suuntaan ollaan menossa.

Ensi kerralla...: Jäljen alun vetoa on karsittava.

Tottelevaisuuden saralla haetaan nyt sitä mielekkyyttä harjoituksiin, ettei koiralla ole sellainen "no teen kun käsket, mutten oikein pidä tästä"- asenne. Sivullekiertoa piti ohjaajan ottaa muutaman kerran ilman koiraa, että oppii miten saa kädet luontevasti taipumaan. Huomasin kanssa, että otan koiran viereen joskus (esim. ennen teiden ylitystä) vaistomaisesti suoraan sivulle. Tuota pitäis tietoisesti karsia.