65. jälki


Jäljen pituus: n. 130 askelta

Jäljen muoto: kuva, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pois päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa jäljen aloitussuunnasta katsottuna

Olosuhteet: melkein tyyni syysilta

Maasto: nurmikko

Jäljen vanhentumisaika: n. 15 min

Ruoka: 3x6 askeleen pituista tyhjaä pätkäa, 3 purkkia välissä ja pelkkä keppi jäljen lopussa

Lopputulos: Tein Riolle taas vaikean jäljen. Vanhentamaan ei enempää pystynyt, kun olin taas turhan myöhään liikkeellä.

Rio jäljesti taas vaihteeksi melko rauhallisesti. Tarkisti jokaisen askeleen, jopa tyhjät. Tyhjillä nopeus kasvoi hieman, mutta malttoi tarkistaa. Purkeilla meni itsenäisesti maahan. Pidin pannasta kiinni kun söi, enkä päästänyt nousemaan ilman lupaa. Toisella purkilla ei yrittänyt enää nousta liian aikaisin.

Kepin kohdalla istui heti ja sitten jäi miettimään mitä tuossa kuuluikaan tehdä. Odotin vähän aikaa ja Rio päätti kokeilla maahan menoa. Kehuin taas ruhtinaallisesti ja palkka taskussa olleesta purkista.

Alik meni Grinchin kanssa samaa jälkeä ja Grinch nosti siitä ainakin 3 namia. Rio siis tarkistaa joka jäljen, muttei malta syödä?!...

Ensi kerralla...: Muuten samaa rataa, mutta minun pitää pitää huolen, että koira syö namit pois.

Tehtiin tällä viikolla kolmet esineruudut molemmille koirille. Grinch teki omaa tyyliään, eli suu auki hosuen sinne tänne ja vähän ajan päästä malttaa keskittyä ja esineet nousee. Kolmas esineruutu tehtiin vierailla esineillä Grinchille. Ei aluksi hahmottanut hajua ollenkaan, joten tehtiin muistikuvaharjoittelulla 2 kertaa, jolloin toi esineen varmasti. Vahvistettiin vielä, sillä tapaa, että vein sen kanssa vieraan esineen ruutuun (koskematta siihen) ja lähetin rajalta. Eteni vauhdilla esineelle (noin 30 metriä) ja nosti varmasti. Kuulemma pitää ottaa tästä lähtien vierailla esineillä, että oppii.

Rion esineruutuharjoitukset tehtiin sillä tavalla, että piiloitin 9 esinettä ruutuun, jossa oltiin jo Grinchin kanssa harjoiteltu. Käveltiin sitten pennun kanssa ja kun se löysi jonkun kehuin kauheasti ja leikittiin. Ekalla kerralla nousi 5 hyvällä motivaatiolla. En tietenkään tähän osannut lopettaa, joten nostettiin loputkin, vaikkei koiraa enää paljon kiinnostanut. Toisella kerralla sama harjoitus ja motivaatioon kiinnitin erityistä huomiota. Hyvin meni. Kolmas oli fiasko, omasta ajattelemattomuudesta johtuen. En tallannut ruutua (oli valmiiksi tallattu kanssaharjoittelijoiden toimesta). Vein esineet kävelemällä suoraa linjaa ruudun alusta loppuun ja takaisin samaa rataa, niin koirakin luuli, että tuossa on varmaan jälki ja tässä kuuluu vaan kavellä päähän... Noh, ensi kerralla fiksummin sitten.

Grinch pääsi hakutreeneihin, josta se ei tajunnut mitään. Hyvästä tuulesta huolimatta sillä ei ollut mitään motivaatiota mennä ukolle. Harjoitus tiivistettiin sitten siihen, että heti kun ukon huomasi päästin menemään ja maalimies leikkii koiran kanssa. Nyt odotellaan miten tuo koiran päässä hautoutuu...