Edellisen viikon perjantaina Riolta kiskaistiin oikea ylä etuhammas. Tarkastusröntgenissa hampaan juuri näytti tulehtuneen ja hammaskin oli sisäpuolelta tummunut. Lisäksi uusittiin 2 paikkaa ja laitettiin yksi uusi. Haava on parantunut hyvin eikä sitä enää huomaa muusta kuin jokapäiväisestä suun huuhtelusta, jonka Rio inhoo yli kaiken. Onneksi sekin loppuu tällä viikolla.

Hampaan kiskominen vaikutti sen verran palkkaukseen, että piti jättää yhdet agility ja tottistreenit väliin. Keinua ollaan päästy harjoittelemaan vain kerran, eikä se vieläkään ole ihan valmis. Tottiksen sivulla kävely ollaan tahkottu sen verran, että asento on nyt ihan kelpo, mutta intoa ei oikein ole.

Kävimme kuvamassa koiria kolmisen viikkoa sitten. Kuvat voi halutessaan katsoa tästä grinchjario.kuvat.fi/kuvat/7+months/

Grinch on käynyt hakutreeneissä Alikin kanssa. Viimeisen treenin jälkeen meidän pojat pääsi leikkimään vielä naapurin koirien kanssa ja Grinchin selkä oli aika kankea illalla Ei se koivin paljoa vaadi...

Eilen pääsin itse Janita Leinosen pitämälle radanlukukurssille. Kiitos Nina järjestelyistä! Vaikka luento kertoi suurimmaksi osaksi todella tutuista asioista, edelleen niiden ottaminen käytäntöön on itselle todella vaikeata. Taitaa vaatia vähän enemmän harjoitusta kuin mikään koiralle opetettava juttu

Jäljelle ollaan päästy muutaman otteeseen. Alla kaavakuvat jäljistä 71, 72, 73 ja 74. Keppien häviämisongelman takia olen käyttänyt nyt pieniä halkaisijaltaan noin 1,5 sentin kokoisia muoviputkia. Lisääksi jäljen 74 (vika jälki kuvassa) tein esineillä (korttipidike, nenäsumute, kännykkäkotelo yms.). Tynkät jäljet 72 ja 74 tein täysin ilman ruokaa. Rio sai palkan kiposta kepin tai esineen ilmaisusta. Keppien väli oli näillä jäljillä 10 askelta ja jälkien pituudet 40 ja 50 askelta. Yllätyin kuinka hyvin koira toimi ilman ruokaa. Ilmaisu oli nopea ja tarkka. Myös viime ajan paikallamakuuharjoittelu on näköjään tuottanut tulosta, sillä voin siirtää kepit taskuun, ottaa purkin taskusta, laittaa sen takaisin tai jopa nousta ylös ja koira vaan makaa. Hyvä hyvä. Jäljellä kyllä veti kovaa, joten jouduin jarruttelemaan. Esineistä ei ollut yhtään hämmentynyt.

Kuviojäljet 71 ja 73 olivat noin 150 askeleen pituiset. Mukaan mahtui alustan vaihto (nurmikko/hake/nurmikko, nurmikko, heinikkö/nurmikko). Hakeen päällä ollut keppi oli selkeästi hankalin. Jouduin antamaan jarrutuksella aika suuren avun (en päästänyt etenemään ennen kuin ilmasi). Kulmat Rio vetää vähän yli, mutta huomaa nopeasti, ettei jälki jatkunutkaan siihen ja etsii jäljen uudestaan.

75. jälki


Jäljen pituus: n. 200 askelta

Jäljen muoto: tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tien suuntaisesti, tasainen maasto

Tuulen suunta: tyyni

Olosuhteet: hämärä syysilta

Maasto: nurmikkokenttä

Jäljen vanhentumisaika: n. 30 min

Ruoka: 5x10 askeleen pituinen tyhjaä pätkäa, 6 keppiä jäljellä jäljen lopussa

Lopputulos: Kulmat veti vähän yli. Alussa olleet kepit ilmaisi hyvin. 4 kepillä haahuili vähän ja sitten putosi maahan tassu noin 30 sentin päässä kepistä ja tökkäsi nenällään kepin suuntaan. Jäljen loppu meni aika vauhdilla ja hutiloiden, jonka seurauksena 6. keppi jäi pellolle.

Ensi kerralla...: Jälki vähän valoisampaan aikaan, että voin tarvittaessa vähän avittaa. Lyhennän liian pitkät kepittömät pätkät jotta saisin Riolle vähän enemmän skarppia.

Taitaa olla arki-ilta jäljet loppua tähän. Eilen viiden aikaan oli jo niin hämärää, ettei töiden jälkeen enää oikein näe mitään. Toivottavasti saadaan vielä muutama onnistunut toisto ennen lumen tuloa.