Rio kävi hammaslääkärissä näyttämässä hampaan poiston jälkeistä reikää ja hyvin on kuulemma parantunut. Lisääksi saatiin silmätippoja sisäluomen rakkuloiden takia. Nuo sisäluomen rakkulat on ollut Grinchilläkin ja vaivasivat sitä paljon enemmän kuin Rioa. Onneksi on häviävä vaiva.

Arki-iltoina ei oikein enää ehditä tekemään muuta kuin tottista ja vähän alastulokontakteja. Viikonloppuna sitten senkin edestä. Perjantaina kävimme agilityharkoissa opettelemassa keinun loppuun. Rio jää hyvin keinun loppupäähän kun itse olen oikealla puolella. Jos olen vasemmalla, niin takapää siirtyy herkästi minusta pois päin. Taitaa olla Riolle hankala puoli. Harjoiteltiin mustaa putkea, ei mainittavaa. Niistossa pentu tuli ekalla kerralla minun taakse hypyn yli. En palkannut, joten seuraavalla se yritti hypätä suoraan, sitten siivekeen yli... hassu otus. Saatiin sekin lopulta sujumaan.

Launtai meni jäljestyksen ja sosiaalistamisen merkeissä. Pikku perro Elvis kävi meillä kylässä. Rion kanssa leikki lähti sujumaan alusta alkaen hyvin. Rio leikkii todella varovasti ja nätisti. Vierailun päätteeksi kaikki kolme oli sulassa sovussa keskenään.

Eilen Rio pääsi tallamaan hakualuetta, teki esineruutuharjoituksen, kävi suoralla 60 askeleen namittomalla jäljellä ja tottelevaisuusharjoituksissa. Oli illalla aika väsynyt koira.

Grinchin hakuharkat eivät ihan onnistuneet samalla tavalla kuin edellisillä kerroilla. Viimeksi hyvin onnistunut irtoaminen supistui 10 metrin etenemiseen ja paikalla pyörimiseen. Lieneekö syynä ollut vaikea maasto, vai minun läsnäolo (sovittiin Olegin kanssa, että hän treenaa Grinchiä haussa). Myös esineruudussa ei Grinchillä ollut oikein nenä auki.

Rion suorasta jäljestä (jälki 77) sen verran, että sen tein rinteeseen ja koira ajoi sen noin 20 senttiä jäljen alapuolelta. Kepit ilmaisi hyvin.

76. jälki


Jäljen pituus: n. 300 askelta

Jäljen muoto: ks. kuva (kulmat eivät olleen niin jyrkät kun kuva antaa ymmärtää), tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tasainen maasto

Tuulen suunta: tyyni

Olosuhteet: syysilta

Maasto: nurmikkoalue

Jäljen vanhentumisaika: n. 0,5 h

Ruoka: koko jäljen pituudella 10 tyhjän askeleen välein 5 askeleen pituisia ruokapätkiä. 6 keppiä kuvan mukaisesti

Lopputulos: Alku oli todella epätarkka. Koira seikkaili välillä metrin päässä jäljeltä, ennen ensimmäistä kulmaa pyörii ympyrää ja lopuksi teki valeilmaisun. Matka jatkui, eka keppi nousi hyvin, toisella ja kolmannella piti vaatia. Kolmannen jälkeen työskentely parani ja loppua kohden Rio teki hyvin tarkaa jäljeltä jäljelle työskentelyä tyhjilläkin. Loput kepit ilmaisi hyvin ja nopeasti. Alustan vaihto (nurmikko/hake/nurmikko) oli täysin namiton, pentu työsti sitä tarkasti ja huomattavasti hitaammin.

Ensi kerralla...: Kahden jäljen taktiikka on edelleen meille paras, saadaan höyryt pois ennen seuraavaa jälkeä.