Pääasiassa kuitenkin lomailua.

Ennen vuoden vaidetta ehdittiin Rion kanssa ottaa yhdet ohjatut treenit haussa. Aloitettiin esineruudulla lumessa. Eka esine nousi vaivatta, vaikka ei olla ennen lumessa tehty. Toisessa ja kolmannessa avitin, kävelemällä koiran kanssa ruutuun sisään muutaman askeleen. Luovutuksista ei mainittavaa.

Otettiin kahdella maalimiehellä muistikuvatreenit. Olisin tosin halunnut aloittaa suoraan hajusta, mutta olosuhteiden pakosta näin. Ekalle maalimiehelle upposi hyvin, söi ja säntäsi takaisin. Toisella maalimiehellä upposi hyvin, muttei ihan itseluottamus riittänyt kiivetä viimeistä 5 metrin matkaa jyrkkää ylämäkeä kivien sekaan. Pienellä rohkaisulla meni sinnekin. Tälläkin maalimiehellä malttoi pysyä vaan sen aikaa kun ruuat kesti.

Viikko tästä eteen päin kelit muuttui sen verran kylmemmiksi, ettei yhteisiä hakutreenejä pystytty pitämään. Tehtiin sitten vaan esineruutua omin päin molempien koirien kanssa. Rio löysi esineet hyvin, yhden kanssa joutui vähän hakemaan, muttei tarvinnut auttaa. Luovutukset taas olivat kaarmeata katsottavaa. Jostain syystä sinä päivänä kaikki lelut piti viedä puskaan ja tappaa... Grinch puolestaan teki upeata työtä. Usein esineruudussa se ei alussa tee töitä vaan juoksee päättömättömästi ympäriinsä. Sinä päivänä sekä löydöt, että luovutukset olivat kaunista katsottavaa (suhteutettuna Grinchin taitotasoon siis).

Tänään sää lauhtui sen verran että päästiin yhtiesiin hakutreeneihin ja päätin kokeilla Rion kanssa ekan kerran vieraita esineita esineruudussa. Ei näyttänyt vaikuttavaan koiran työskentelyyn millään tavalla. Eka nousi tosi helposti (taisi pieni riiviö oikein kompastua siihen). Toisen haki selkeästi hajun saatuaan. Kolmannella tarvitsi apua. Luovutukset kaikki hyviä. Se mikä ei ollut hyvää, niin pienen herran sikailu esineruudun jälkeen. Pieneen päähän ei vissiin mahtunut, että vaivalla löytämät pehmolelut, sukat yms piti antaa vieraalle herralle. Niinpä lurjus varasti pehmoankan ja kävi sitä muutaman kerran vielä tappamassa.

Haut tehtiin hajun avulla. Ekalla maalimiehellä pieni koira ei tajunnut yhtään mitä siltä haluttiin ja saatoinkin sen melkein maalimiehen tykö. Toisen se näki kun se lähti keskiviivaa pois päin ja koska se sattui olemaan isäntä hinku perään oli kova. Lähetin tuulen alapuolelta ja se upposi hyvin, sai tuulesta hajun ja meni suoraan maalimiehelle. Kolmas tehtiin toiselle puolelle (mihin siis tuuli vei kaikki hajut) haamuna, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Taas nähtävissä, että maalimiehellä pysytään vaan niin kauan kun sillä on ruokaa. Lelut vähän auttoi asiaa. Ensi kerralla paremmat lelut mukaan ja enemmän ruokaa.

Agilityssa ei olla paljoakaan edistytty. Tosin ostin Riolle ohjatun treenivuoron viime perjantaina. Ryhmän taso oli pennulle hieman liian haastava, joten tehtiin 9-esteen kontaktiharjoitusrata 1-2 esteen pätkissä. Tein puomin ekan kerran kokonaisuudessaan, ennen ollaan tehty vaan alastuloja ja kosketusalustaa. Nyt kun kosketusalustaongelma on ratkaistu (hiirimatto vaikuttaa olevan paras mahdollinen) uskalsi ottaa ylösmenoakin. Vaikutti varsin hyvältä. Kosketusalusta toimii kunhan en salli hutilointia, ylhäällä koira ei pelännyt yhtään ja alasmeno näytti olevan tuttua kauraa. Keinussa taas ei ollut kehumista. Suoritus on keinulla epävarmaa, varsinkin jos tullaan keinulle toiselta esteeltä Rio tuijottaa minua niin paljon, että saattaa juosta keinun poikittain. Targetti toiseella puolella vaatii apuohjaajan, sillä riiviö on keksinnyt, että keinun voi kiertää ja namin syödä. Apuohjaajallakaan ei ongelma ratkennut, vaan Rio ohitti keinun ja toi targetin minulle!!!... Luovutusasento oli hyvä  Harjotellaan...