Eilen kävimme koiren kera tutustumassa talonetsintään. Tarkoituksena ei ollut treenata, vaan katsoa ja olla maalimiehinä, mutta aikaa jäi sen verran, että molemmat koirat pääsivät parinkin otteeseen kokeilemaan. Grinch käyttäytyi odotetun varautuneesti, joten toisella kerralla se pääsi tutkiskelemaan paikkoja rauhassa omilla ehdoillaan ja lopussa oli maalimiehellä mieluisa lelu palkkana. Hieman arkana Grinch ei esim. huoneisiin uskaltanut astua, vaan jää oveelle "kyselemään" saisiko mennä.

Rio oli taas Grinchin vastakohta, availi oma-aloitteisesti raollaan olleet huoneiden ja kaappien ovet, tutkiskeli ja nuuski paikkoja, ja oli reipas ja varma itsensä. Huomasin myös, että itse luotan koiraan, kun availin sen ehdottamia ovia sen enempää asiaa pohdiskelematta. Sieltähän se maalimieskin usein löytyi. Ilmaisuna käytettiin samaa rullailmaisua kuin metsässäkin, irtorullilla. Muuten meni hyvin, vaikka Rio pari rullaa sylkäsi pois minun eteen. Nosti kuitenkin vaatimuksesta ja antoi minulle. Taisi olla outo tilanne kuitenkin.

Ehdittiin jo parin otteeseen palauttelemaan mieleen jälkikeppityöskentelyä. Oleg rakentaa Grinchille keppimotivaatiota, jos vaikka saisi sillä vähän kompensoitua epätarkkaa jäljen työstämistä. Päätin samalla kokeilla Rion kanssa keppikäyttäytymistä. Ekalla kerralla poikitti maahan mentäessä kun en muistanut, että hihna piti pujotella toisen jalan alta, toinen kerta meni jo paljon paremmin. Kaksi kertaa tosin nousi luvatta jatkamaan. Viimeiset kepit teki silti niin hyvin, etten ota enää yhtään enempää ennen oikeata jälkitreeniä. Sää näyttää sen verran lupaavalta, ettei sekään aika ole kaukana.

Eilen illalla pääsimme agilityharkkoihin. Rio sallii renkaalla jo minun sivulla olon. Puomilla kokeilin itse juosta ohi, ja tippuihan se kolmas jalka sieltä, eli ei ihan vielä sitä kestä, mutta lähellä ollaan. Keinu meni hyvin, vaikka Riosta huomaa, että este vähän sitä hirvittää, mutta alas-käsky on houkuttelevampi, joten voittaa itsensä ja menee täysillä loppuun saakka. 12 keppia on edelleen aika vaikea, vauhtia on nyt enemmän, mutta menee rytmissä sekaisin ja pujottelee kaksi väliä suunilleen keskikohdassa. Pitääpä kokeilla vinoilla 12, että oppii rytmin.