Tilanneraporttia tännekin välillä.

Heinäkuun alussa kävimme Ruotsin puolella osallistumassa MH-luonnekuvauksen Rion kanssa sekä katsomassa samalla Rion veljiä sekä muita Newstoryn koiria.

Rion Mh-luonnekuvaus

Oli jännä nähdä Rion käyttäytymistä muiden veljien käyttäytymiseen verrattuna. Siitä huomasi, että jotkut asiat, mitkä luuli olevan koulutuksen seurasta olivatkin enemmänkin perittyjä ja toisin päin. Rio käyttäytyi varsin reippaasti ja aktiivisesti kuumuudesta ja reissusta huolimatta.

Mh-luonnekuvauksesta jatkettiin lomamatkailua Kolmårdenin eläinpuistoon. Siellä saimme kulumaan kokonaisen päivän, eikä tehnyt edes tiukkaa.

Simpanssi kalastamassa banaania...

Sarvikuono patsastelemassa.

Ruoho taitaa olla vihreämpää...

Sitten matka jatkui Ninjan veljen, Nestorin, luo. Siellä vietettiin varsin virkistävä vuorokausi hyvän seuran ja ruuan parissa.

Tack Karin och Lars!

Viimeinen päivä meni Newstory-kennelin perinteisessa ja minulle täysin uudessa grilli-illassa. Illalla pidetyssä ruotsalaisen tottiksen Newstory Cup kisassa Rio sijoittui kolmanneksi. Alku oli varsin tahmainen ja alavireinen, mutta loppua kohden nousi melko mukavasti. Ruotsin tottiksen säännöt poikkeavat hieman Suomessa totutusta, esim. estehypyssä (Suomalaista TOKO hyppyä muistuttava liike) koiran on istuttava suorassa linjassa ohjaajan kanssa. Jotkut liikkeet olivat täysin outoja, kuten eteenmeno, mutta sain Minnalta ja Sirpalta vinkkejä mitä tuleman pitää sekä montaa hyvää koulutusneuvoa.

Rion suoritus näkyy tästä.

Grinch käyttäytyi melkein koko reissun ajan varsin järkevästi. Ninja selitti sille heti hyvin selvästi, että hänen lähelle ei tulla ja loppumatkan Ninja ja Grinch viettivät varsin sopuisasti samassa tilassa. Rio oli suurimman osan matkasta omassa rauhassa. Reissusta kotiuduttiin tyytyväisinä, kahden väsyneen koiruksen kanssa. Kiitos mukavasta matkaseurasta Sirpalle ja Minnalle!

Viime sunnuntaina oli Rion viimeinen jälkikurssikerta. Otus teki hyvää työtä. Ilmaisujen suoruuden kanssa täytyisi tehdä jotakin tosin. Saimme taas vinkkejä miten jatkaa tästä. Loppu on vain ajasta ja omasta aktiivisuudesta kiinni.

Perjantain hakutreenit menivät pitkästä aikaa todella hyvin. Esineruutu oli erittäin hyvä, jopa etuesineen toi heti menomatkalta, eli nenä oli auki. Vielä on tosin ongelmana kivojen esineiden luvutuksessa, sillä jää matkalle "tappamaan" ne. Haussa otin irtorullatreenit 2:lla siirtyvällä, eli 4 ukkoa yhteensä. Ekat 3 suoraan ekalla pistolla, eikä pudottanut rullaa. Hieman ihmetteli kun siirryin keskilinjalla eteen päin, muttei niin paljon, että pudottaisi rullan tai unohtaisi missä maalimies oli. Vikalla oli hieman väsynyt. Jouduin lähettämään uudestaan kun ei löytänyt ekalla. Mutta upposi hyvin silti. Toisella yrittämällä taas toi rullan, lähti hyvin näytölle ja sai ruhtinaallisen palkan. Ensi kerralla taas jotain kivaa ja erillaista, että pysyy mielenkiinto yllä.