Tällä viikolla ollaan otettu vähän rauhallisemmin. Rion kanssa on otettu muutama uusi jälkitreeni sekä tottelevaisuus- ja purkkitreenejä.

Grinchin kanssa palautettu vähän perusjuttuja, maanantaina alkaa seuran tottisharkat ja vanhempi koirus on ollut hyyyyvin pienellä huomiolla nyt kun Rion kanssa on touhuttu sitä sun tätä. Grinchin harkkoja vaikeuttaa myös se, että se ei kerta kaikkiaan suostu harjoittelemaan takapihalla. Siellä taitaa olla aivan liika pennun hajuja.

Tänään käytiin tottelevaisuusseminaarissa, kuunteluoppilaina ja oppeja piti päästä soveltamaan heti kun päästin kotiin. Ohjaajalla on enemmän opettelemista kuin koiralla, sillä koirahan tekee just niin kuin näytetään ja jos näyttää väärin niin... Muttei se huonosti mennyt, vaikkei näyttänytkään niin helpolta ja vaivattomalta. Eniten seminaarista jäi käteen vapauttamiseen liittyviä asioita.

Aamulla kävin koirien kanssa tavanomaisella niittylenkillä, lekittiin pallolla ja koirat sai nauttia kuivasta ja aurinkoisesta aamusta. Seikkailuilta ei säästytty, sillä ihan Grinchin jalkojen alta säntäsi pakoon jänis. Siinä ei mitkään komentelut enää auttaneet, vaan jäätin Rion kanssa odottelemaan, koska pikimusta herra suvaitsee palamaan takaisin. Rio suhtautui tilanteeseen hämmennyksellä. Oli kahden vaiheilla, pitääkö seurata esimerkkiä vai palata minun luo, onneksi valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon. Antoi laittaa itsensä myös kiinni, josta sai paljon kehuja.

Torstai-aamuna näimme myös 3 metsäpeuraa. Peurat olivat sen verran kauempana, ettei kumpikaan koirista viitsinyt kun katsoa perään. Molemmat kyllä elukat huomasi.

Jäljellä ei taaskaan kehumista, mutta väännetään eteenpäin....

51. jälki

Jäljen pituus: n. 100 askelta

Jäljen muoto: lievästi mutkitteleva, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pöis päin, loiva ylämäki

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen keskäilta

Maasto: nurmikenttä

Jäljen vanhentumisaika: n. 20 min

Ruoka: jokaisella askeleella, purkki ja keppi jäljen lopussa

Lopputulos: Istutin koiran ja pujotin hihnan noin 5 metriä ennen jäljen alkua. Veti hulluna alun, jonka jälkeen taas menetti kiinnostuksensa, mutta jatkoi muutaman tovin jälkeen itsenäisesti. Purkilla meni maahan poikittain, purkki käpälien välissä.

Ensi kerralla...: Samat suunnitelmat kuin ennenkin, eli purkit vahvistetaan edelleen. Keppi otetaan mukaan harjoitteluun vain jäljen loppua osoittavana elementtinä. Vetämisen kanssa pitää jotakin keksiä...

52. jälki

Jäljen pituus: n. 50 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pöis päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen keskäilta

Maasto: nurmikenttä

Jäljen vanhentumisaika: n. 30 min

Ruoka: jokaisella askeleella, purkki ja keppi jäljen lopussa

Lopputulos: Veto päällä mentiin koko jäljen, muutamassa kohdassa jäljisti kuitenkin hyvin, eikä keskeyttänyt. Purkilla poikitti.

Ensi kerralla...: Jatketaan harjoituksia

53. jälki

Jäljen pituus: n. 50 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tielle päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen keskäilta

Maasto: nurmikenttä

Jäljen vanhentumisaika: n. 40 min

Ruoka: jokaisella askeleella, purkki ja keppi jäljen lopussa

Lopputulos: Tämä jälki ajettiin heti edellisen perään. Vainusi heti mistä se alkaa ja samassa mielentilassa meni tämä toinenkin eli veto päällä mentiin koko jäljen, muutamassa kohdassa jäljisti kuitenkin hyvin, eikä keskeyttänyt. Purkilla poikitti.

Ensi kerralla...: Jatketaan harjoituksia.

Tänään Riolla on taas vapaapäivä jäljestämisestä, sillä ahmatti söi illan annoksensa tottelevaisuuden yhteydessä Hymy