Taitaa olla aika herättää blogi henkiin ja asettaa tavoitteet tälle vuodelle. Viime vuoden tavoitteista jäi saavuttamatta Grinchin BH kokeen suoritus. Rio suoritti BH-kokeen kesällä ja agilityura aloitettiin pari kuukautta myöhässä tänään Hyvinkäällä. Siitä lisää alempana.

Vuoden 2011 tavoitteeksi Grinchille riittää BH-kokeen suoritus. Rion kanssa olisi tarkoitus nousta agilityssa kakkosiin sekä aloittaa ura pk puolella. Bonuksena voisi käväistä TOKOn avoimen luokan kokeessa, mutta tavoitteeksi sitä en aseta. Katsotaan miten meidän käy. Pk on kiinni paikallaolon opetuksesta.

Talven aikana ollaan harjoiteltu haussa umppareita ja kiinnitetty huomiota nenän käyttöön silmien sijasta. Haku on tällä hetkellä hyvällä mallilla, mutta pieninä palasina. En ole yrittänyt koota siitä kokonaisuutta, enkä tiedä kestääkö koiran pieni pää kisanomaista suoritusta. Keväällä kokeillaan.

Jäljellä siirrytään metsäjälkeen ja aloitetaan janojen harjoittelu. Peltojälkeä on tarkoitus ajaa koko ajan rinnalla, tarkkuuden säilyttämiseksi.

Tottiksessa keskitytään kevään mittaan vireen parantamiseen ja uuden tottisinnon löytymiseen. Nyt tekeminen on liian löysää ja jos häiriökoirana potenttiaalinen rähinäkaveri, suorittaminen muuttuu unenomaiseksi ja keskittyminen herpantuu.

Tämän aamun hyppyrata oli helpon näköistä ja siitä huolimatta mun ohjaus oli tökkivää. Siinä olisi eniten parannettavaa. Rio teki kuitenin hyvää työtä pysyen koko ajan käsissä. Valitettavasta rengasvirheestä huolimatta rata tuntui hyvältä. Agilityyn olen ainakin saanut uuden kipinän, joten kisaradoilla nähdään.