Tuollainen fiilis jäi tämän illan jäljestä. Hyvät ilmaisut, tarkka ajo, rauhallinen, tarkka eikä vikaa 2/3 osaa jäljestä vetänyt!

Jälki oli noin 300 metriä pitkä, neljä kulmaa, 10 namipurkkia, vikalla keppi. Melkein jokaisella askeleella pieni ruuan palanen. Lähestyttiin jälkeä 90 asteen kulmassa oikealta, meinasi kaartaa näköärsykkeellä paalulle liian aikaisin, palautin ja laitoin eteenpäin. Otti jäljen hyvin ja eteni paalulle, jossa soi ja pujottelin sillä välin liinan takajoista. Lähti ajaa jälkeä, syöden melkein jokaiselta askeleelta. Ekalle purkille meno hitusen vino (noin 10 astetta), hyväksyin silti. Malttoi olla maassa hyvin. Jatkoi luvalla ajamista, josta 3 askeleen päästä löytikin jo seuraava purkki, ilmaisuissa ei huomauttamista, paikalla makuu hyvä. Sitten edettiinkin muutaman purkin kautta ekalle kulmalle, jolla tekin todella loistavaa työtä. Seuraava kulma meni askeleen liian pitkäksi, mutta omasta mielestäni kuitenkin hyvin. Purkki-ilmaisut välissä hyviä. Seuraavalla purkilla ei enää maltannut niin hyvin pysyä maassa, josta tuli pieni huomautus. Lopuissa kulmissa ja ilmaisuissa ei huomautettavaa. Hieno jätkä!

Valitettavasti kaikki jäljet eivät suju yhtä hienosti, käytiin torstaina tekemässä tynkän jäljen, pitkästä aikaa, jotta saataisiin palautettua jälki mieleen ennen parin viikon päästä olevaa jälkileiriä. Mielenpalauttamista tarvitsi sekä koira että etenkin ohjaaja, joka teki jäljen mallikkaasti vastatuuleen. Koira ilmoitti 50 metrin päästä, että tuolla olis muuten jälki. Mahtoiko tämä olla syy, miksi sopivan mielentilan saavuttaminen tämän jälkeen ei enää onnistunut. Teki muutaman metrin hyvin, sitten lähti haahuilemaan, palasi, jatkoi taas muutaman metrin ja taas sama juttu. Jäljen lopussa olevan esineen ilmaisi nopeasti, mutta vinoon.

Hakutreenit jäivät tältä viikolta väliin, mennään katsomaan IPOn MM:iä Hämeenlinnaan. Tai itse olin seillä jo perjantaina ja huomenna uudestaan. Tarkoitus oli hakea inspiraatiota ja motivaatiota tottikseen ja sitähän sieltä tulikin. Suojelua en niinkään ymmärtänyt, mutta hienon näköistä sekin.

Tänään IPOt saivat jäädä väliin, kun olimme viimeisellä Vappu Alaltalon perushyppytekniikka kurssikerralla. Summa summarum koira ei vaivaudu käyttämään oikeata tekniikkaa koska sillä on voimaa sen verran että hypyt ylittyvät vaivatta väärälläkin. Itse pidän tärkeänä opettaa koiralle säästävin tyyli, sillä haluaisin harrastaa sen kanssa mahdollisimman pitkään. Tykkäsin kurssilla etenkin siitä, että Vappu muutti heti harjoitteita minun koiralle sopivaksi, kun huomasi, ettei jokin toiminutkaan. Saimme taas harjoiteltavaa ja ajateltavaa. Pyrkimys olisi parin kuukauden päästä palata katsomaan miten koira on edistynyt ja hakea uusia neuvoja ja harjoituksia.

Grinch katkaisi taas jo keväällä katkenneen kannuskyntensä. Pitkän toipumisajan ja todennäköisen uusiutumisen takia päätettiin poistaa kannuskynnet siltä kokonaan. Nyt se kerää noin 10 päivää kunnon kierroksia, toivottavasti pääsee jo viikon päästä kuitenkin liikkumaan normaalisti.