Varsin rauhallinen viikonloppu takana. Perjantaina ehdittiin kääntymään hakuharkoissa pienehkössä sateessa. Rion kannalta varsin onnistuneet treenit. Irtorulla pysyi tällä kertaa tiivisti suussaan, vaikka kahdessa edellisessa treeneissä on esiitynyt tiputtelua. Irtosi hyvin takalinjalle. Pienen kommunikaatioerheen takia lähetin sen viimeiselle ukolle varsin kaukaa noin 50 metriä sen todellisesta sijainnista, mutta toisella lähetyksellä koira viipyikin kauan ja tuli rulla suussaan keskilinjaa pitkin radan takasuunnasta. Hyvä työskentely koiralta, jolla on noinkin hölmö ohjaaja.

Grinchillä samat vanhat kuviot, ei irtoa tarpeeksi kauas vaan jää pyörimään keskilinjan tuntumaan. Talvella ehdittiin jo iloita, että ongelma oli hävinnyt, mutta taisi olla varsin ennenaikaista. Rullat tuo kuitenkin hyvin. Miehiä vähän varoo, mutta voittaa pelkonsa lopulta.

Agilityssa Rio on kehittänyt kontaktiongelman ylösnousuissa. Palattiin nyt sen kanssa reilusti taaksepäin ja vahvistetaan kosketusalustaa. Tarkoituksena on siirtä se huomenna ylösmenoille. Renkaassa koira on saanut itseluottamusta, keinu on harmittavan epävarma, vaikkakin alasmeno on voimakas ja vetää suorituksen aina loppuun asti. Keppejä on edelleen vahvistettava.

Jälkeä ollaan tehty vain nelisen kertaa kevään aikana. Viimeksi Rio kokeili mennä toisen ihmisen tekemää jälkeä (siis ei minun) ja alkujäljen ajan koira oli varsin hämmentynyt kunnes löysi ensimmäisen kepin (joka oli todellisuudessa toinen). Jäljen loppua kohti tarkensi työskentelyä. Jäljellä oli ojan ylitys, johon olin varsin tyytyväinen, Rio työsti jälkeä ennen ojaa rauhallisesti ja keskittyneesti, ylitti vedellä täytetyn ojan itse ja otti taas jäljen. Loput kepit nousi vaivattomasti.