Taas yksi koirapainotteinen viikonloppu takana. Lauantai vietettiin Mustialan lähellä peltojälkikurssilla, josta saimme taas lisää neuvoja, miten jatkaa eteenpäin. Jälkeä pidennetään nyt 100-150 askeleen pituiseksi (vaihdellaan lyhyitä ja piteempiä motivaation säilyttämiseksi). Nenätyöskentelyä parannettavaa edelleen "nenä vie koiraa" periaatteella. Sitten voidaan miettiä namien vähetämistä (1-3 namittoman jäljen pätkiä sinne tänne). Myös purkilla maahan menoa on harjoiteltava erikseen.

Mustialassa pidettiin hakkapeliittatapahtuma, joka tarjosi sopivasti häiriötä kuulutuksien ja ammuskelun merkeissä. Saatiin myös ukkosen jyrinää ja pientä sadetta. Koira jaksoi kaksi 100 askeleen jälkeä hyvin, mutta toisen jälkeen huomasi, että Rio on myös väsynyt.

45. jälki

Jäljen pituus: n. 100 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pöis päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen aamupäivä

Maasto: pelto

Jäljen vanhentumisaika: n. 15 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Jäljelle oli kiire, jäljestäminen sujui aika malttamattomasti. Pää nousi jäljeltä tieheään. Rio jatkoi kuitenkin itsenäisesti pienen paussin jälkeen. Purkilla meni maahan käskyn ja käsiavun jälkeen (olin itse ohjaamassa edestä).

Ensi kerralla...: Eteenpäin vain nenätyöskentelyllä. Purkit käsiavulla edestä niin kauan kunnes erikseen opetettu.

46. jälki

Jäljen pituus: n. 100 askelta

Jäljen muoto: suora, tavalliset askeleet, ei vahvistusta, tieltä pöis päin, tasainen maasto

Tuulen suunta: takaa

Olosuhteet: aurinkoinen keskipäivä

Maasto: pelto

Jäljen vanhentumisaika: n. 15 min

Ruoka: jokaisella askeleella

Lopputulos: Meni paremmin kuin edellinen. Työskentely määrätietoisempaa. Kerran jäi pitkäksi aikaa tuijottamaan Sirpaa, joka oli tekemässä toista jälkeä kauempana pellolla. Jatkoi jäljestämistä kuitenkin ilman apuja.

Ensi kerralla...: Eteenpäin vain nenätyöskentelyllä. Purkit käsiavulla edestä niin kauan kunnes erikseen opetettu. Istuttaminen ja liinan pujottelu ennen jälkeä kauempana, jotta aloitus olisi sujuvampaa. Käsky jäljen alkukohdasta.

Tänään käytiin turistimatkalla Hakunilan mätsärissä. Katsottiin maailmanmenoa ja tavattiin tuttuja. Grinch käyttäytyi yllättävän rauhallisesti heti alusta alkaen. Ei ollut ollenkaan sellainen "Jee, mennään agility-radalle ja syödään kaikki tielle sattuneet" fiilis. Hyvä hyvä. Pentukin jaksoi rauhoittua alkuihmetyksien jälkeen jopa syömään nahkaluuta.

Illalla pistäydyttiin vielä ohjatuissa pentutottelevaisuusharkoissa riiviön kanssa. Hyvin jaksoi keskittyä, vaikka oli jo aika tapahtumarikas päivä takana. Harkoista jäi tosi hyvä mieli, sekä koiralle, että ohjaajalle. Meitä oli tällä kertaa jopa 4 koirakkoa joten saatiin ihan hyvin häiriötäkin. Harkoissa tehtiin luoksepäästävyys-, ohitus- ja luoksetulotreenejä. Lisääksi Riolta katsottiin hampaat.

Molemmat koirat ovat nyt sikeässä unessa. Mission accomplished Silmänisku