Torstaina tein Riolle sateeseen jäljen. Ajo oli ihan kelpo ja oma jälki näkyikin selkeästi märässä ruohikossa. Ilmaisut olivat taas ihan mitä sattuu. Ensimmäisen kepin jälkeen se ilmaisi tyhjää, sitten maahan tökätyn kepin (joka on ollut samassa paikassa jo monta kuukautta). Kepit nosti hyvin, mutta ennen jäljen loppua ilmaisi yhden ylimääräisenkin. Urgh.. Mistään näistä en palkannut, toivottavasti niissä ei kuitenkaan mitään tuoretta hajua ollut.

Kokeiltiin tänään uudestaan vieraan jäljen ajoa. Ilmaisu loistava! Ilmaisi kaikki kepit ja merkit (kulmamerkit yms.), löydettyään jonkun heittämän suklaapatukkakääreen, tutkiskeli sitä tarkkaan, mutta jätti ilmaisematta! Loistopoika! Itse jäljen ajo oli tarkempi kuin ekalla vierasjäljellä, mutta kaipaisin ehkä vieläkin tarkempaa. Toiselta kulmalta lähti aivan väärään suuntaan, eikä millään ymmärtänyt kun sitä pommitin ja painostin. Tarkistettiin sitten Rion ehdottama suunta, kunnes se itsekin tajusi olleensa väärässä. Palattiin kulmalle ja pienellä ohjauksella jatkettiin matkaa. Jotenkin aavistan, että joku kävi kulmamerkkiä katsomassa ja Rio olikin vaihtanut toisen ihmisen/eläimen tekemään jälkeen. Sitä emme koskaan saa selville.

Onneksi viikon jatkunut vatsapöpö häipyi, joten Rio on taas oma itsensä, vaikkakin vähän laihempana kuin ennen. Eilen käytiin kaupunkikierroksella, ajettiin bussilla, ratikalla, junalla ja metrolla. Vähempikin olisi ehkä riittänyt. Toisaalta Rio löysi kaupungin parhaat puolet, eli kaduille heitetyt roskat. Nam, niin hyvää!

Huomenna mennään esineruutu tehotreeniin molempien elukoiden kanssa. Riolla on ajoittain luovutusongelmia, mutta Grinchillä on ongelmia enemmänkin motivoinnissa.